Gå til innholdet
Av Av Eldrid Oftestad

Kristin Windahl fra Oslo oppdaget første tegn til HS, da hun var 14 år. Da fikk hun noen byller i lysken som var større en kviser.

- Jeg syntes dette var litt rart. Jeg hadde ikke opplevd, sett eller hørt noe om dette før, forteller hun.

Det begynte egentlig ganske forsiktig for Kristin med et par små utvekster som var vonde.

- Men det var ikke verre enn en litt stor kvise. Men så utviklet det seg. Disse kvisene kom stadig tilbake og liknet til slutt ikke på noen kviser, men mer på byller - store drueformet byller som kom i lysken, under armer og under bryster. Og det ble oftere og oftere utbrudd, og de voksne i både antall og størrelse. 

Etter hvert forsto Kristin at det ikke var bare å klemme byllene som en kvise.

- Det var veldig smertefullt og byllene var store og betente - og hindret meg i daglige gjøremål som å gå og ha på seg klær. Alt ble påvirket når jeg hadde utbrudd, sier hun.. 

Da Kristin var 16-17 år oppsøkte hun legevakten i Oslo med en smertefull bylle på størrelse med en plomme. Det ble en lite positiv opplevelse.

Hva skjedde med Kristin på legevakten? Det kan du få med deg når Psoriasis- og eksemforbundets podkast slipper episoden HS-pasienten fredag 11. juni kl. 16.00. 


Psoriasis- og eksemforbundet
www.hudportalen.no | Bli medlem i Psoriasis- og eksemforbundet | Mer om Hidradenitis suppurativa (HS)

Hvis du har hidradenitis suppurativa (HS), vil vi anbefale deg å melde deg inn i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). Dette er en interesseorganisasjon som arbeider for å bedre behandlingstilbudet og rettigheter for personer med HS og andre hudsykdommer. Som medlem i organisasjonen får du ulike medlemsfordeler. I tillegg får du tilgang til andres erfaringer og gode råd til hvordan du kan leve best mulig med diagnosen. I PEF er det også et eget HS-utvalg som administrer en egen Facebook-gruppe om HS og jobber aktivt for å bedre situasjonen for personer med denne hudsykdommen.

Nettsiden levmedhs.no er laget med støtte fra legemiddelfirmaet Boehringer Ingelheim.