Gå til innholdet
Du er her|Lev med HS |Filmer

Omtrent 50 000 i Norge lever med hudsykdommen hidradenitis suppurativa (HS). I gjennomsnitt går det sju-åtte år fra den første byllen dukker opp og til sykdommen blir diagnostisert.

Kristine Midtsæter har HS. Hun har lært seg å leve med denne hudsykdommen og er i dag aktiv i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) og leder i forbundets HS-utvalg.

Lurer du på hva HS egentlig er? Det er en kronisk, inflammatorisk hudsykdom. Astrid Blikstad gir deg en innføring. Hun er hudsykepleier og helsefaglig rådgiver hos oss i Psoriasis- og eksemforbundet.

Det er vanskelig å behandle HS, og valg av behandling avhenger av sykdomsaktiviteten. Ved mild sykdom er det ofte vanlig å starte med ulike medisiner for å redusere smerter, verk og lukt. Ved mer alvorlig HS vurderes kirurgi og systemisk behandling. I flere år har det vært lange ventelister i Helse Sør-Øst for kirurgisk behandling, og de lange ventelistene gir store problemer for mange pasienter og økt risiko for langvarig sykdom med dårligere langtidsresultater.

Filmen er laget av kommunikasjon- og produksjonsbyrå et Von med støtte fra legemiddelfirmaene AbbVie, Leo Pharma, Novartis, Pfizer og Sanofi.


Psoriasis- og eksemforbundet
www.hudportalen.no | Bli medlem i Psoriasis- og eksemforbundet | Mer om Hidradenitis suppurativa (HS)

Hvis du har hidradenitis suppurativa (HS), vil vi anbefale deg å melde deg inn i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). Dette er en interesseorganisasjon som arbeider for å bedre behandlingstilbudet og rettigheter for personer med HS og andre hudsykdommer. Som medlem i organisasjonen får du ulike medlemsfordeler. I tillegg får du tilgang til andres erfaringer og gode råd til hvordan du kan leve best mulig med diagnosen. I PEF er det også et eget HS-utvalg som administrer en egen Facebook-gruppe om HS og jobber aktivt for å bedre situasjonen for personer med denne hudsykdommen.

Nettsiden levmedhs.no er laget med støtte fra legemiddelfirmaet Boehringer Ingelheim.