Gå til innholdet
Du er her|Lev med HS |Livsstil
Av Av Mona Grorud Sørensen

En gjenganger blant risikofaktorene for HS, er overvekt. Derfor blir overvektige som har HS rådet å gå ned i vekt. Områder der hud gnisser mot hud er særlig utsatt for utbrudd, derfor kan det hjelpe for overvektige med HS å gå ned i vekt. 

Det finnes ingen entydige svar når det kommer til HS og overvekt. Mange personer med HS erfarer likevel at en trigger for utbrudd er sukkerholdige varer og går unngår derfor sukker ved for eksempel å spise mat med lite karbohydrater. Dessuten viser flere studier at kosthold kan ha betydning for betennelser i kroppen og at antiinflammatorisk kost kan være bra.

Mer informasjon

Her finner du linker til mer i informasjon om temaet kosthold: 

Råd fra ernæringsfysiolog

Det kan også være lurt å oppsøke en klinisk ernæringsfysiolog for å få velmente råd om hva man bør spise og / eller kutte ut å spise. På den måten slipper man å risikere å få et mangelfullt kosthold fordi man dropper matvarer man ikke trenger å slutte med. 

 


Psoriasis- og eksemforbundet
www.hudportalen.no | Bli medlem i Psoriasis- og eksemforbundet | Mer om Hidradenitis suppurativa (HS)

Hvis du har hidradenitis suppurativa (HS), vil vi anbefale deg å melde deg inn i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). Dette er en interesseorganisasjon som arbeider for å bedre behandlingstilbudet og rettigheter for personer med HS og andre hudsykdommer. Som medlem i organisasjonen får du ulike medlemsfordeler. I tillegg får du tilgang til andres erfaringer og gode råd til hvordan du kan leve best mulig med diagnosen. I PEF er det også et eget HS-utvalg som administrer en egen Facebook-gruppe om HS og jobber aktivt for å bedre situasjonen for personer med denne hudsykdommen.

Nettsiden levmedhs.no er laget med støtte fra legemiddelfirmaet Boehringer Ingelheim.